Dades econòmiques

Durant el segle XX, a Santpedor la principal ocupació era la indústria. En canviar de segle, però, els serveis van passar al davant i la tendència s’ha anat mantenint.

Les dades d’afiliació a la Seguretat Social del mes de setembre de 2020 indicaven que, entre afiliats al règim general i al règim d’autònoms, hi havia un total de 2.137 persones treballant als serveis, mentre que la indústria n’ocupava 1.707.
A força distància, la construcció comptava amb 169 treballadors i tan sols 34 es dedicaven al sector agrari.

Durant l’any 2019 hi va haver una mitjana de 271 persones aturades i al desembre es comptabilitzaven 1.630 pensionistes al poble.

Comptes de cotització a la Seguretat Social.
Santpedor setembre 2020
Agricultura
0.84%
Construcció
4.18%
Indústria
42.18%
Serveis
52.8%

Font: Idescat

A Santpedor hi ha cinc polígons industrials de diferents dimensions i amb una mitjana d’ocupació de les parcel·les que s’apropa al 82% del sòl industrial. En total s’hi concentren un centenar d’empreses.
Hi ha dos polígons més en projecte, com a ampliació dels que es troben més apartats del nucli urbà.

El Consell Comarcal del Bages té publicat un catàleg de polígons i empreses de la comarca en el qual es poden consultar les dades dels polígons de Santpedor (el directori d’empreses és incomplet i no està actualitzat).

L’any 2010, l’Ajuntament de Santpedor va editar un fulletó informatiu sobre els polígons industrials del municipi.

Segons l’estudi Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona 2018, elaborat per la Diputació de Barcelona, Santpedor és el tercer municipi del Bages pel que fa a xifra de negocis, amb un volum global de 743,5 milions d’euros.
Sis empreses del grup Gestamp i una del grup Proseat, totes amb seu a Santpedor, formen part del rànquing de les 25 empreses amb més volum de negoci del Bages, segons l’estudi esmentat.
Pel que fa a la innovació i la projecció internacional, també destaquen l’alimentària Ferrer i la biotecnològica Avinent Implant System.

Nombre d'empreses per sectors. Santpedor 2018
Nombre d'empreses del sector serveis per tipologia. Santpedor 2018
Evolució de l'atur. Santpedor 2005-2020
Evolució del deute municipal. Santpedor
Evolució de la renda bruta mitjana