Mitjans de comunicació

Actualment, l’únic mitjà de comunicació independent en actiu al poble és Ràdio Santpedor, que emet al 90.0 FM i per internet a santpedor.net.
Al seu web també es publiquen notícies d’actualitat local, amb la possibilitat de subscriure’s a un butlletí electrònic que s’envia periòdicament.
L’emissora funciona des del 1980, tot i que ha tingut períodes d’inactivitat.
Ofereix una graella en la qual es combinen alguns programes propis amb altres del grup Ona Bages.
Abans de cada convocatòria electoral municipal, Ràdio Santpedor edita la revista Infoeleccions, en la qual col·laboren altres persones alienes al mitjà.

La premsa escrita independent té el seu primer referent en la revista Santpedor, portaveu de la vila, editada mensualment entre 1972 i 1988. Actualment és una font molt valuosa per conèixer la realitat local durant els darrers anys del franquisme i els primers del postfranquisme.

De 1996 al 2000 es va publicar la revista l’Aguait. Sortia un número cada trimestre i tractava, sobretot, temes d’actualitat local, combinats amb algunes seccions més genèriques. Aquesta publicació constitueix un testimoni del Santpedor de finals de segle XX.

Entre els mitjans de comunicació desapareguts, cal esmentar també el Grup TV Santpedor, que va estar actiu de 1983 a 1985.

Algunes entitats i institucions també editen o han editat els seus propis butlletins. Una de les primeres publicacions d’aquesta tipologia de la qual tenim referència és la revista Guiatge Agrícol, publicada pel Sindicat Agrícola cap a finals de la dècada de 1920. També va tenir un llarg recorregut el Full parroquial i, més recentment, el butlletí municipal d’Or. Els centres escolars del poble també han publicat les seves pròpies revistes.

Diversos mitjans d’àmbit comarcal publiquen regularment notícies sobre Santpedor. El digital manresadiari.cat ofereix una secció dedicada al municipi.