Indrets

Meandre del Riu d'Or

Francesc Vila Prat ens presenta un espai natural, ben a prop del nucli urbà, on el Riu d’Or fa un doble meandre.
El lloc té interès des del punt de vista geològic, però també pel que fa a la vegetació i la fauna.

La Serreta

Núria Viladés Torradas ens presenta un lloc vinculat als seus records d’infantesa.
La Serreta és un camí molt conegut per la gent de Santpedor, des del qual hi ha unes bones vistes del poble.

Santa Maria de Claret

Pere Roca Garriga ens parla de l’ermita romànica de Santa Maria de Claret, adossada a la popular església de Santa Anna, amb la qual conserva vincles que provenen de la seva infantesa.

Costa de la Vila

Ramona Pujols Tuà ens mostra un lloc amb bones vistes de Santpedor, on solia anar de petita a portar el dinar al pare, que treballava al camp.
L’indret ha canviat força. Les antigues feixes han desaparegut i, amb elles, moltes oliveres centenàries.

Font de la Riera

Mercè Vila Palà ens presenta un dels llocs d’esbarjo preferits dels santpedorencs de fa uns anys. Berenars, banyades al Riu d’Or i també algun ensurt…

Els horts

Joan Manubens Gil ens parla dels horts que hi ha a la vora de la Sèquia. Els conreus de regadiu són una activitat tradicional que ha configurat un paisatge molt singular al llarg del canal medieval, en el tram que passa per Santpedor. 

Cal Siquiaire

Mariàngels Casanovas Iglésias ens mostra un petit tram de la Síquia, en el qual hi ha l’antiga casa del siquiaire, avui convertida en magatzem dels operaris que fan el manteniment del canal. Una casa amb valor històric i sentimental per a molta gent de Santpedor.

Els "Hermanos" i el cross escolar

Montserrat Ferrer Vila recorda una anècdota del primer cross escolar que es va organitzar a Santpedor, que sortia del col·legi dels “Hermanos”.

De la Caseta al Gorg de Llussà

Josep Carrió Sala, un dels creadors del PR-C 131 que volteja Santpedor, ens parla d’un camí que li té el cor robat, el que va de la Caseta al Gorg de Llussà.

La font i les alzines de Claret

Roser Garriga Rovira recorda els estius en què s’aplegaven una bona colla de nens i nenes de les cases del voltant de Claret i com de bé s’ho passaven jugant en plena natura.

El bosc de Llussà

Ignasi Puig Martín ens porta al bosc de Llussà, un indret on gaudir dels sons i de les olors de la natura durant tot l’any. Un bosc impecable, gràcies a la cura que en tenen els seus propietaris.

El local del geps

Lídia Orriols Cortada ens mostra el local del Grup d’Esplai, on fa de monitora, i ens explica les activitats que hi fan.

El gronxador de la creu de fusta

Amàlia Molina Jiménez ens porta al gronxador que hi ha entre el Mirador i el Serrat, al lloc conegut per la Creu de Fusta, des d’on hi ha una panoràmica espectacular sobre Santpedor i bona part del Pla de Bages.

Hem demanat a diferents persones del poble que ens presentin un indret que tingui algun significat especial per a elles. 
Agraïm la col·laboració de tots els participants.
Si coneixeu algun lloc que us agradaria compartir, us convidem a contactar amb nosaltres.

Amb la col·laboració de Carla Illa Reguant.

Search